skip to Main Content
.
Locatie

Amersfoort

.
Opleidingsniveau

HBO

.
Dienstverband

32 – 40 uur

Wie zijn wij?

In opdracht van infrabeheerders en onderhoudsbedrijven, meet en analyseert Eurailscout de kwaliteit van de spoorweginfrastructuur in Europa (o.a. Nederland, Denemarken, Duitsland en Frankrijk). Met moderne meet- en inspectietreinen en (hand)apparatuur verzamelen we data over de conditie van spoorstaven, spoorgeometrie, wissels, bovenleiding en treinbeveiligingsinstallaties. Vervolgens verwerken, analyseren en presenteren we deze data om onze klanten te adviseren over de veiligheid, beschikbaarheid en betrouwbaarheid van het spoor. Hiervoor gebruiken we verschillende meettechnieken en -systemen op het gebied van inertie, laserprofiel, aspotversnelling, ultrasoon, wervelstroom, beeldopname en lokalisatie.

Vragen of interesse in de vacature?

Neem dan contact op met
Christoph Töniges, Manager IT

Of met Hank Kuit, Corporate recruiter

Java specialist/Meewerkend voorman

Als Java specialist ga jij je bezig houden met ontwikkeling (en beheer) van onze specifieke railsoftware en kantoorautomatisering. Je bezoekt met enige regelmaat onze projectlocaties op het spoor, zoals treinen en specifiek materieel. Naast deze specifieke software ontwikkeling ga jij je ook bezig houden met het beheer en upgraden van bestaande software naar nieuwe versies en technologieën. Voor deze rol zijn we ook op zoek naar mensen die als meewerkend voorman/Engineering manager kunnen opereren. In deze rol begeleid je Scrum, daily’s en retro’s. Je werkt op een Agile manier en wordt product owner. Je komt te werken in een team van 21 mensen, waarvan 5 specifiek gericht op Java development.

Wat breng je mee?

 • Opleiding op HBO niveau, bijvoorbeeld richting informatica
 • Ervaring met werken in een Agile Scrum team
 • 5 jaar ervaring met Java en ondersteunende frameworks en bibliotheken voor de ontwikkeling van UI, data access en integratie met externe applicaties
 • 1 a 2 jaar ervaring als meewerkend voorman / Engineering manager
 • Ervaring met veel gebruikte ontwikkel patronen, zoals: Singleton, Builder, Factory, Observer
 • Ervaring met versiebeheer (Git) en Agile tools Jira en Confluence
 • Kennis van tools, technieken en besturingssystemen waaronder Java FX, JDBC, SQL, REST, Jax-RS, JSON, reflectie, Maven, JUnit, Spring (boot)
 • C(++) ervaring en ervaring met JNI (Java Native Interface) is een pré
 • Uitstekende communicatievaardigheden

Wat bieden wij jou?

We zijn een professionele organisatie met een informele werksfeer waarin je veel kunt leren en waarin je kansen hebt om je ambities vorm te geven. Daarbij hechten we veel waarde aan opleiding, ontwikkeling en eigen initiatief. hiervoor krijg je een persoonlijk studie- en opleidingsbudget. Eurailscout heeft een goede pensioenregeling bij pensioenfonds Rail & OV en er is mogelijkheid gebruik te maken van de regeling CAO a la carte, waarbij je bepaalde arbeidsvoorwaarden tegen elkaar kunt uitruilen.

Daarnaast krijg je;

Een bruto periodesalaris (per 4 weken) tussen € 3.600,- en € 5.200,- afhankelijk van ervaring en op basis van 40 uur per week (dit komt overeen met een bruto maandsalaris tussen € 3.900,- en € 5.600,-)

8% vakantiegeld

25 vakantiedagen + 13 roostervrije dagen per jaar

Een moderne mobiliteitsregeling

De flexibiliteit om deels vanuit huis te werken

Een laptop en een smartphone

Ben je net zo enthousiast geworden over deze functie als dat wij zijn? Dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk jouw CV. Je kunt je cv mailen naar Hank Kuit (Senior Corporate Recruiter), hank.kuit@eurailscout.com.  Meer inhoudelijke informatie? Neem dan per email contact op met Christoph Töniges (Manager IT) op christoph.toeniges@eurailscout.com.

Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Hank Kuit via e-mail:  hank.kuit@eurailscout.com of telefonisch: 06-22202513.

 • In PDF formaat
  Toegestane bestandstypen: pdf, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Toegestane bestandstypen: jpg, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Voeg hier je motivatie toe
 • Hidden

Back To Top