skip to Main Content
.
Locatie

Europa

.
Opleidingsniveau

MBO 3

.
Dienstverband

32 – 40 uur

In het kort

Veilige bereidbaarheid van het spoor staat of valt met een goed en nauwkeurig meetproces. Dit om afwijkingen in een vroeg stadium te detecteren. Wil jij daar een bijdrage aan leveren?!

Vragen of interesse in de vacature?

Neem dan contact op met
Walter Slierings, Productiemanager

Of met Hank Kuit, Corporate recruiter

Wie zijn wij?

Eurailscout Inspection & Analysis B.V. (Eurailscout) voert in opdracht van haar klanten, met moderne meet- en inspectietreinen en (hand)apparaten, metingen uit aan het spoor. Eurailscout werkt in opdracht van infrabeheerders in diverse landen (o.a. Nederland, Denemarken, Duitsland en Frankrijk). Daarnaast worden de meet- en inspectietreinen ingezet door onderhoudsbedrijven aan het spoor. Bij Eurailscout werken ca. 120 medewerkers op de vestigingen Amersfoort en Berlijn.

De machinist bij Eurailscout

De Machinist/ Operator is een dynamische en aantrekkelijke combinatiefunctie. Je wisselt beide functies af en rijdt in heel Nederland, maar ook in het buitenland. Jij bedient diverse meettreinen en meet daarmee het spoor,  om in een zo vroeg mogelijk stadium, afwijkingen aan het spoor te detecteren. Nadat de meting is uitgevoerd, de ritregistratie nauwkeurig hebt bijgehouden, rapporteer je deze, en eventuele incidenten, aan de productieleider. Je hebt veelvuldig communicatie met de treindienstleider over de specifiek te verkrijgen route. Als operator bedien je meetsystemen, pleeg je klein onderhoud en voer je lichte herstelwerkzaamheden uit aan zowel de meettrein als de meetapparatuur.

Je beschikt dus over flink wat technisch inzicht en een hoge mate van zelfstandigheid/zelfredzaamheid, want in het buitenland word je geacht deze werkzaamheden zelfstandig uit te voeren. Je stelt de aard en de ernst van de gebreken en/of incidenten vast en meldt dit aan de productieleider. Je bent onderdeel van het productieteam en rapporteert aan de productieleider.

Wat bieden wij jou?

We zijn een professionele organisatie met een informele werksfeer waarin je veel kunt leren en waarin je kansen hebt om je ambities vorm te geven. Daarbij hechten we veel waarde aan opleiding, ontwikkeling en eigen initiatief. hiervoor krijg je een persoonlijk studie- en opleidingsbudget. Eurailscout heeft een goede pensioenregeling bij pensioenfonds Rail & OV en er is mogelijkheid gebruik te maken van de regeling CAO a la carte.
Daarnaast krijg je;

Een bruto salaris van maximaal € Max. € 3.617,21 (schaal 6) per 4 weken = € 3.918,64 per maand. Op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur per week

Onregelmatigheidtoeslag van gemiddeld € 1.176,- per maand- bruto

Deeltijdoptie 32-36 uur

25 vakantiedagen + 23 roostervrije dagen per jaar

Een laptop/ telefoon

Wat breng je mee?

De werkzaamheden zullen veelvuldig in de nacht en het weekend plaatsvinden. Flexibiliteit is onlosmakelijk verbonden aan dit werk. Gezien ons werk in het buitenland, verwachten we van je dat je de Engelse en,bij voorkeur ook de Duitse taal beheerst of bereid  bent deze noodzakelijke (vak) talen, te leren Daarnaast beschik je over:

 • MBO niveau 3 (werktuigbouwkunde/elektrotechniek)
 • Certificaat Machinist Volledig Bevoegd
 • Certificaat Machinist Duits Bevoegd ( is een pré)
 • Certificaat Wagencontroleur
 • Kennis van ETCS / ERTMS
 • Geldige MO/PO
 • Landelijke wegbekendheid
 • Goede kennis MS-office pakketten
 • Rijbewijs B

Ben je net zo enthousiast geworden over deze functie als dat wij zijn? Dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk, maar uiterlijk voor 16 februari 2023  a.s., jouw CV. Deze graag per e-mail zenden aan Hank Kuit, (Senior Corporate Recruiter), e-mailadres: hank.kuit@eurailscout.com.  Meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met Walter Slierings, productiemanager, via mail, walter.slierings@eurailscout.com. Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Hank Kuit via e-mail of telefonisch: 06-22202513.

De eerste interviews vinden binnen een werkweek plaats, nadat de sollicitatietermijn is gesloten. In de weken kort hierna volgen de (eventuele) vervolggesprekken en aanbieding.

 • In PDF formaat
  Toegestane bestandstypen: pdf, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Toegestane bestandstypen: jpg, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Voeg hier je motivatie toe
 • Hidden

Back To Top