Skip to content

Vorig jaar heeft EURAILSCOUT het nieuwe ProRail contract voor het meten van ATB en GSM-R met de Jules gewonnen. Voor dit contract moest de Jules de nodige aanpassingen ondergaan.

Eind vorig jaar werd er ontdekt dat het dak van de Jules lekte. Op het eerste gezicht leek dat makkelijk te verhelpen, maar bij nader onderzoek moest het hele dak onderhanden genomen worden. Om de reparatie uit te voeren moest het rvs – antenne dak tijdelijk verwijderd worden. De werkzaamheden hebben plaatsgevonden in de werkplaats van EURAILSCOUT.

Nieuwe antennes
Naast de reparatie die gebeuren moest om de lekkage te verhelpen stonden er ook andere werkzaamheden gepland. Zo heeft de Jules twee nieuwe antennes gekregen en is er een airconditioning geïnstalleerd. Het plaatsen van de nieuwe antennes bracht enig onderzoek met zich mee. De antennes moesten namelijk beproefd worden op een plaats waar geen obstakels zijn tussen de antennes en de meetapparatuur die in het veld geplaatst wordt. Het 2 daagse onderzoek heeft plaatst gevonden bij de Veluwse Spoorweg Maatschappij in Apeldoorn. ‘De medewerkers van VSM hebben ons gastvrij ontvangen’ aldus Roland Bongenaar, Senior Ontwikkelingsingenieur ERS.

Klaar voor gebruik
Na het oplossen van een aantal kleine details krijgt de Jules nog een schoonmaakbeurt.  Onze Senior Machinist Ab heeft laten weten dat het dak goed waterdicht is. De harde regen van de afgelopen dagen is buiten gebleven. Na dit verlossende bericht is de Jules weer klaar om te gaan rijden!

Back To Top