Skip to content
.
Locatie

Amersfoort

.
Opleidingsniveau

HBO – WO

.
Dienstverband

32 – 40 uur

Wie zijn wij?

Eurailscout Inspection & Analysis B.V. (Eurailscout) voert in opdracht van haar klanten met moderne meet- en inspectietreinen en (hand)apparaten metingen uit aan het spoor. Eurailscout werkt in opdracht van infrabeheerders in diverse landen (o.a. Nederland, Denemarken, Duitsland en Frankrijk). Daarnaast worden de meet- en inspectietreinen ingezet voor onderhoudsbedrijven aan het spoor. Bij Eurailscout werken ca. 120 medewerkers op de vestigingen Amersfoort en Berlijn.

Vragen of interesse in de vacature?

Neem dan contact op met
Christoph Töniges, Manager ICT

Of met Hank Kuit, Corporate recruiter

De Full- stack Java Developer bij Eurailscout

De afdeling ICT heeft als doel om data vanuit onze treinen en applicaties op een goede en bruikbare manier te kunnen leveren aan interne en externe klanten voor analyse en besluitvorming. Wij doen dit door het ontwerpen, ontwikkelen, beheren en het leveren van support op maatwerk- applicaties en algoritmes.

Je komt te werken in een team van 21 collega’s, waarvan 5 specifiek gericht op Java Development. Onze afdeling ICT werkt volgens de Agile methodiek. Je houdt je bezig met de ontwikkeling en beheer van onze railsoftware en kantoorautomatisering. Je bezoekt met enige regelmaat onze projectlocaties op het spoor, zoals treinen en specifiek materieel. Naast deze specifieke software ontwikkeling ga jij je ook bezig houden met het beheer en upgraden van bestaande software naar nieuwe versies en technologieën.

Wat breng je mee?

 • Opleiding op HBO of WO niveau, bijvoorbeeld richting informatica, software engineering en/of verwant vakgebied
 • Ervaring met werken in een Agile team, bijv. Scrum
 • +3 jaar ervaring met Java en ondersteunende frameworks en bibliotheken voor de ontwikkeling van UI, data access en integratie met externe applicaties
 • Ervaring met frontend en backend frameworks
 • Kennis van tools, talen, frameworks en technieken waaronder Maven, JUnit, Bamboo CI/CD, SQL, Java, Kotlin, Javascipt, Angular, Springboot, Hibernate, native SQL, REST in Windows besturingssysteem omgeving
 • C(++) ervaring en ervaring met Java FX en JNI (Java Native Interface) is een pré
 • Ervaring als Product Owner/ meewerkend voorman is een pré

Wat bieden wij jou?

We zijn een professionele organisatie met een informele werksfeer waarin je veel kunt leren en waarin je kansen hebt om je ambities vorm te geven. Daarbij hechten we veel waarde aan opleiding, ontwikkeling en eigen initiatief. hiervoor krijg je een persoonlijk studie- en opleidingsbudget. Eurailscout heeft een goede pensioenregeling bij pensioenfonds Rail & OV en er is mogelijkheid gebruik te maken van de regeling CAO a la carte, waarbij je bepaalde arbeidsvoorwaarden tegen elkaar kunt uitruilen.

Daarnaast krijg je;

Een salaris passend bij jouw kennis en ervaring. Maximaal € 87.000,-- bruto op jaarbasis (incl. vakantiegeld)

Een flexibele werktijdenregeling, voor een goede balans tussen jouw werk- en privéleven

Een fulltime/ parttime optie, graag horen wij hierin jouw voorkeur

Regelmatig leuke/ sportieve activiteiten waaraan je kunt deelnemen

25 vakantiedagen + 13 roostervrije dagen per jaar

Een uitstekende mobiliteitsregeling

Word jij enthousiast na het lezen van deze vacature en denk jij, ik ben dit of  ‘ik kan dit’ of ‘ik zou dit graag willen leren’ laat het ons dan weten. Je mag je CV met korte motivatie sturen naar Hank Kuit, (Senior Corporate Recruiter), e-mailadres: hank.kuit@eurailscout.com.

Heb je eerst inhoudelijk nog wat vragen over deze leuke functie dan kun je contact opnemen met Christoph Töniges, teammanager ICT, via mail, christoph.töniges@eurailscout.com.  Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Hank Kuit via e-mail of telefonisch: 06-22202513.

 • In PDF formaat
  Toegestane bestandstypen: pdf, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Toegestane bestandstypen: jpg, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Voeg hier je motivatie toe
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Back To Top