Skip to content
.
Locatie

Amersfoort

.
Opleidingsniveau

MBO

.
Dienstverband

32 – 40 uur

Wie zijn wij?

Eurailscout Inspection & Analysis B.V. (Eurailscout) voert in opdracht van haar klanten, met moderne meet- en inspectietreinen en (hand)apparaten, metingen uit aan het spoor. Eurailscout werkt in opdracht van infrabeheerders in diverse landen (o.a. Nederland, Denemarken, Duitsland en Frankrijk). Daarnaast worden de meet- en inspectietreinen ingezet door onderhoudsbedrijven aan het spoor. Bij Eurailscout werken ca. 120 medewerkers op de vestigingen Amersfoort en Berlijn.

Vragen of interesse in de vacature?

Neem dan contact op met
Thorsten Fallet, productieleider

Of met Hank Kuit, Corporate recruiter

De Machinist- operator inspectietreinen bij Eurailscout

De Machinist- operator inspectietreinen is een dynamische en aantrekkelijke combinatiefunctie. Je wisselt beide functies af en rijdt in heel Nederland, en ook in het buitenland ( 5-10% van de werktijd) . Jij bedient diverse inspectietreinen en inspecteert daarmee het spoor, om in een zo vroeg mogelijk stadium, afwijkingen aan het spoor te detecteren. Nadat de inspectie is uitgevoerd, de ritregistratie nauwkeurig hebt bijgehouden, rapporteer je deze, en eventuele incidenten, aan de productieleider. Als operator bedien je inspectiesystemen, pleeg je klein onderhoud en voer je lichte herstelwerkzaamheden uit aan zowel de meettrein als de meetapparatuur.

Je beschikt dus over flink wat technisch inzicht en een hoge mate van zelfstandigheid/zelfredzaamheid, want in het buitenland word je geacht deze werkzaamheden zelfstandig uit te voeren. Je stelt de aard en de ernst van de gebreken en/of incidenten vast en meldt dit aan de productieleider.

Wat breng je mee?

De werkzaamheden zullen veelvuldig in de nacht (en sporadisch in het weekend) plaatsvinden. Flexibiliteit is onlosmakelijk verbonden aan dit werk. Gezien ons werk in het buitenland, verwachten we van je dat je de Engelse en,bij voorkeur ook de Duitse taal beheerst of bereid  bent deze noodzakelijke (vak) talen, te leren. Je werkt nauwkeurig, bent verantwoordelijk en energiek.

Daarnaast beschik je over:

 • MBO niveau 3 (techniek, bijvoorbeeld werktuigbouwkunde of elektrotechniek)
 • Certificaat Machinist Volledig Bevoegd
 • Certificaat Machinist Duits Bevoegd ( is een pré)
 • Certificaat Wagencontroleur
 • Kennis van ETCS / ERTMS
 • Geldige MO/PO
 • Landelijke wegbekendheid
 • Rijbewijs B

Wat bieden wij jou?

We zijn een organisatie waarin je veel kunt leren en waarin je kansen hebt om je ambities vorm te geven. Daarbij hechten we veel waarde aan opleiding, ontwikkeling en eigen initiatief.

Daarnaast krijg je;

• Een bruto salaris van maximaal € Max. € 4.083,50 per 4 weken = € 4.423,79 per maand. Op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur per week

Onregelmatigheidtoeslag van gemiddeld € 1.176,- per maand- bruto

Deeltijdoptie 32-36 uur

Een professionele en informele werksfeer

Een persoonlijk studie- en opleidingsbudget

25 vakantiedagen + 23 roostervrije dagen per jaar

De mogelijkheid gebruik te maken van de regeling CAO a la carte

Een goede pensioenregeling bij pensioenfonds Rail & OV

Ben je net zo enthousiast geworden over deze functie als dat wij zijn? Dan ontvangen wij graag zo snel mogelijk jouw CV. Deze graag per e-mail zenden aan Hank Kuit, (Senior Corporate Recruiter), e-mailadres: hank.kuit@eurailscout.com.  Meer inhoudelijke informatie? Neem dan contact op met Thorsten Fallet, productieleider via mail, thorsten.fallet@eurailscout.com of telefonisch 06-46714934 Voor vragen over de procedure kun je contact opnemen met Hank Kuit via e-mail of telefonisch: 06-22202513.

 • In PDF formaat
  Toegestane bestandstypen: pdf, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Toegestane bestandstypen: jpg, png, Max. bestandsgrootte: 10 MB.
 • Voeg hier je motivatie toe
 • Hidden
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Back To Top